Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از العالم، هزاران نفر از معترضان صرب در پنجمین شب متوالی از اعتراضات خود، با برگزاری تظاهرات در مقابل ساختمان پارلمان در «بلگراد» خواستار استعفای رئیس‌جمهور کشور خود شدند.

هزاران نفر از مردم صربستان در پنجمین شب پیاپی از اعتراضات خود با زدن ماسک، مقابل پارلمان کشور خود تظاهرات برپا کردند و خواستار استعفای «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، معترضان صرب که اغلب آنها را دختران و پسران جوان تشکیل می‌دادند، در اعتراض به سیاست‌های دولت خود در خیابان‌های بلگراد تظاهرات برپا کردند.

تظاهرات‌های خشن در خیابان‌های بلگراد از روز سه‌شنبه در اعتراض به تشدید محدودیت‌های قرنطینه‌ای مرتبط با کرونا آغاز شد و سپس با اعتراض به سیاست‌های دولت ادامه داشته است و معترضان خواستار استعفای ووچیچ هستند.

«استفان راجینوویچ» یکی از معترضان در خصوص انگیزه شرکت در تظاهرات‌های اعتراضی علیه دولت ووچیچ گفت: «ما امیدواریم که مقامات‌ صدای ما را بشنوند. ما می‌خواهیم که مسئولان دست از دروغگویی بردارند و می‌خواهیم که تمامی حقایق مربوط به شیوع بیماری همه‌گیر کروناویروس را بدانیم».

طبق این گزارش، علاوه بر بلگراد، راهپیمایی‌های اعتراضی آرامی نیز در شهرهای «نووی ساد»، «زرنجانین»، «چاچاک» و «نیس» برگزار شد.

اواخر روز جمعه هفته گذشته، در درگیری نیروهای امنیتی با معترضان در پایتخت صربستان، ۱۴ نیروی پلیس زخمی و ۷۱ نفر نیز بازداشت شدند.

منتقدان می‌گویند که تصمیمات دولت در صدور مجوز برای برگزاری مسابقات فوتبال، مراسمات مذهبی، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خصوصی در ماه می (خردادماه) و برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ ۲۱ ژوئن (اول تیرماه) موجب افزایش تعداد مبتلایان به کروناویروس در صربستان شده است.

با اینحال، ووچیچ ضمن رد تمامی ادعاهای مربوط به نقش دولت وی در تسریع شیوع کرونا در صربستان، اعتراضات در این کشور را «احمقانه» توصیف کرده است.

صربستان با هفت میلیون جمعیت تاکنون ۱۸ هزار و ۷۳ مورد ابتلا به کرونا و ۳۸۲ مورد فوت مربوط به این ویروس را ثبت کرده است.

صربستان اولین کشور اروپایی محسوب می‌شود که از زمان اعلام همه‌گیری ویروس «کووید-۱۹»، انتخابات پارلمانی برگزار کرد. شماری از احزاب مخالف در اعتراض به کنترل ووچیچ بر رسانه‌ها، انتخابات را تحریم کردند اما رئیس‌جمهور صربستان تمامی این اتهامات را رد کرده است.

از طرف دیگر، «گوران وسیک»، معاون شهردار شهر بلگراد، بعد از چهارمین شب پیاپی اعتراضات در این شهر، خسارت‌های وارد شده به بلگراد را در دو شب اول ناآرامی‌ها، ۱.۱ میلیون دلار (حدود یک میلیون یورو) بر آورد کرد.

«الکساندر ووچیچ»، رئیس‌‌جمهور صربستان روز سه‌شنبه هفته گذشته از وضع مجدد محدودیت‌هایی به منظور پیش‌گیری از همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور خبر داد و تصریح کرد که قوانین جدید منع آمد و شد از روز جمعه هفته جاری اجرا خواهد شد و در تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) نیز ادامه خواهد داشت.

درگیری‌ها برای اولین بار روز سه‌شنبه بعد از آن در پایتخت صربستان آغاز شد که ووچیچ قبل از آنکه کشورش را به مقصد فرانسه ترک کند، تأکید کرد که به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹، مجدداً محدودیت‌های مربوط به قرنطینه‌ را وضع خواهد کرد.

ووچیچ بعد از اولین شب اعتراضات، «تندروهای راستگرا» را مقصر خشونت در پایتخت صربستان دانست و بدون هرگونه شفاف‌سازی، سرویس‌های امنیتی خارجی را به اعمال نفوذ در اعتراضات صربستان متهم کرد و بعد از چهارمین شب متوالی اعتراضات، ضمن آنکه اعتراضات را بعنوان تروریسم‌ محض محکوم کرد، هشدار داد که تروریست‌ها را بازداشت و مجازات خواهد کرد.

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: استعفا معترضان رئیس جمهور صربستان خواستار استعفای رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در آمریکا که آغازگر اعتراضات حمایت از فلسطین در سراسر آمریکا هستند، اعلام کردند که با مسئولان دانشگاه به توافق نرسیده‌اند و مایلند به اعتراضات خود تا زمان رسیدن به خواسته‌هایشان ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، این بیانیه پس از دو روز مذاکرات جدی و در حالی بیان شد که رئیس دانشگاه کلمبیا با انتقادهای جدی از سوی هیات امنای دانشگاه روبرو شده است.  

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعتراضات هیات امنا شامل اساتید و کارمندان دانشگاه‌های سراسر آمریکا به روسای دانشگاه‌ها در استفاده از پلیس علیه معترضان بوده که به درگیری‌های خشونت آمیز، جرح و دستگیری صدها دانشجو منجر شده است.

این تنش‌ها به فشار بر مقام‌های دانشگاهی از کالیفرنیا تا ماساچوست افزوده، آن هم زمانیکه آنها به دنبال حل این درگیری‌ها و اعتراضات هستند چون مراسم فارغ‌التحصیلی دانشگاهیان در ماه مه نزدیک است.

همزمان با افزایش تلفات در جنگ غزه و بدتر شدن اوضاع انسانی، معترضان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا می‌خواهند دانشگاه‌ها روابط مالی خود را با رژیم صهیونیستی و شرکت‌هایی که به این درگیری دامن می‌زنند، قطع کنند.

در یکی از سرکوب‌های اعتراضات دانشجویی در حمایت از فلسطین در دنور، پلیس وارد پردیس «Auraria» شد که سه دانشگاه و کالج در آن است. ۴۰ معترض که در آنجا چادر زده بودند، دستگیر شدند.

در دانشگاه کلمبیا دانشجویان مذاکرات کننده با روسای دانشگاه گفتند که پس از نشست‌های روزهای پنجشنبه و جمعه، دانشگاه به درخواست اولیه آنها برای قطع همکاری با رژیم صهیونیستی پاسخی نداده اگرچه درباره شفاف سازی در امور مالی با این رژیم به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌اند.

یکی از دانشجویان گفت: «ما تا وقتی که دانشگاه کلمبیا همکاری‌هایش را با اسرائیل قطع نکند، به این روش خود ادامه می‌دهیم.»

این در حالیست که مقام‌های دانشگاه کلمبیا گفته بودند، مذاکرات پیشرفت داشته است.

سخنگوی دانشگاه با بیان اینکه اگر مذاکرات شکست بخورد، دانشگاه گزینه‌های دیگری را مدنظر قرار می‌دهد، گفت: «ما درخواست‌های خود را داریم. آنها هم برای خودشان درخواست‌هایی دارند.»

معترضان در دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا نیز برای پنجمین روز خود را در ساختمان این دانشگاه محبوس کردند و مسئولان تا ساعت ۱۷ روز جمعه به آنها فرصت داده بودند ساختمان را ترک کنند اما این ضرب الاجل تمام شد و هیچ اتفاقی نیفتاد و دانشجویان در ساختمان مانده‌اند.

در دانشگاه آریزونا، معترضان یکسری چادر بر پا کرده بودند که پلیس تعدادی از آنها را برچید و دست کم یک نفر دستگیر شده است.

در جریان درگیری بین پلیس و دانشجویان معترض در دانشگاه ایندینانا نیز ۳۴ نفر دستگیر شدند. همچنین ۳۶ نفر در دانشگاه اوهایو و یکی هم در دانشگاه کنتیکت دستگیر شده است.

رئیس دانشگاه پورتلند اما رویکرد متفاوتی داشت و نشستی را برای رسیدگی به نگرانی‌های دانشجویان معترض اعلام کرد.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد که مراسم فارغ التحصیلی ماه مه لغو می‌شود و در همان روز، بیش از ۹۰ معترض دستگیر شدند.

در نیویورک نیز معترضان شب را در چادر گذراندند و در ساختمان «موسسه تکنولوژی مد» در داخل کیسه‌های خواب سپری کردند.

دیگر معترضان تمام شب گذشته را در پردیس دانشگاه جورج واشنگتن گذراندند.

فیلم‌هایی از دانشگاه اموری در آتلانتا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که دو زن که خود را از اساتید دانشگاه مذکور معرفی کردند، توسط پلیس دستگیر شدند.

بیانیه دانشگاه کلمبیا درباره رئیس دانشگاه

در گزارش هیات علمی دانشگاه کلمبیا آمده که «مینوش شفیق» رئیس دانشگاه و مسئولان دانشگاه اقدامات و تصمیماتی گرفته‌اند که به دانشگاه کلمبیا ضربه وارد کرده است. این اقدامات شامل فراخواندن پلیس و صدور مجوز برای دستگیری دانشجویان بدون مشورت با هیات علمی، ناکامی در دفاع از موسسه در مواجهه با فشارهای خارجی، سوءتعبیر و تعلیق گروه‌های دانشجوی معترض و همچنین استخدام بازپرس‌های خصوصی است.

هیات علمی دانشگاه کلمبیا یک کارگروه ایجاد کرد که گفته می‌شود بر «اقدامات اصلاحی» که این هیات از ریاست دانشگاه انتظار دارد، نظارت خواهد کرد.

ممنوع‌الورودی رهبر یک جنبش دانشجویی

دانشگاه کلمبیا همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبر یک جنبش دانشجویی حامی فلسطین را بابت اینکه در فیلمی در ژانویه گفته بود «صهیونیست‌ها مستحق زیستن نیستند» از حضور در پردیس دانشگاهی منع کرده است.

فیلم مذکور روز پنجشنبه بار دیگر در فضای مجازی منتشر شد آن هم در زمانیکه دانشگاه‌های سراسر آمریکا صحنه اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین هستند.

دانشجوی مذکور «خیامی جیمز» است که در مطلبی در رسانه‌های اجتماعی از تصمیم دانشگاه کلمبیا برای عدم حضورش در پردیس این دانشگاه خبر داد.

او همچنین صهیونیست‌ها را به برتری جویان سفیدپوست و نازی‌ها نسبت داد و گفت: «آنها همه مثل هم هستند. وجود آنها و پروژه‌هایی که ساخته‌اند یعنی اسرائیل، همه در تضاد با صلح است. همه اینها در تضاد با صلح است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • رئیسی خواستار رفع مشکلات جنوب غرب تهران شد
  • لاپید خواستار استعفای نتانیاهو شد